Argentina - Land van Passie

Argentinië ligt in Zuid-Amerika ten oosten van Chili. Het landschap van Argentinië is gevarieerd, de ruige bergen van de Andes gaan naar het oosten toe over in uitgestrekte graslanden en meer tropische gebieden. Hier loop je echte gaucho’s (Argentijnse cowboys) tegen het lijf.

Argentinie in het kort

Tango

In Buenos Aires vind je op het ene moment een melting pot aan culturen, op het volgende moment loop je een kroegje binnen om geconfronteerd te worden met een typisch Argentijnse scène: twee oude, prachtige mensen die tegen elkaar aangeklemd, vol passie de tango dansen.

natuur


Argentinië is voor mensen met warm bloed en avontuurlijke genen. Argentinië is een land van tegenstellingen, het grootste gedeelte van de Argentijnen leven in de steden zoals Buenos Aires, Cordoba, Rosario en Mendoza, ook leeft er een vrij kleine groep op de pampas, de uitgestrekte vlakten van Argentinië

Folklore

Argentijnen zijn een volk om van te houden, ze zijn vurig, eigenwijs en trots, ze staan bekend om de beroemde asado (barbecue), dit heeft een gelijk gedeelte van vlees en vrienden, waar familie en vrienden een maaltijd in een gedurende de gehele dag sociaal evenement veranderen..

Heerlijk vlees

Argentijnse biefstuk is heerlijk mals vlees. Het vlees wordt zo mals, omdat de runderen vrij over de Argentijnse weilanden lopen en zo volop beweging krijgen en vers gras grazen.

cultuur

Argentinië is het land van het voetbal, mooie vrouwen en het verfijnde dansen zoals de Chacarera, de samba, de carnavalito (traditionele volksdans) en de beroemde tango, de dansen worden vooral beheerst buiten de grote steden, waar de tradities hoog in het vaandel staan.

VoetbalLegendes

Mensen genieten elke keer als er voetbal is. We kunnen natuurlijk niet vergeten dat een van de grootste talenten uit Argentinie komt Lioneel Messi en de legendarische  Diego Armando Maradona