Argentinië

Argentinië ligt in Zuid-Amerika ten oosten van Chili. Het landschap van Argentinië is gevarieerd, de ruige bergen van de Andes gaan naar het oosten toe over in uitgestrekte graslanden en meer tropische gebieden. Hier loop je echte gaucho’s (Argentijnse cowboys) tegen het lijf.

HEERLIJK VLEES

 

Argentijnse biefstuk is heerlijk mals vlees. Het vlees wordt zo mals, omdat de runderen vrij over de Argentijnse weilanden lopen en zo volop beweging krijgen en vers gras grazen.

Cultuur

 

Argentinië is het land van voetbal, mooie vrouwen en de verfijnde dansen zoals de Chacarera, de samba, de carnavalito (traditionele volksdans) en de beroemde tango, de dansen worden vooral beheerst buiten de grote steden, waar de tradities hoog in het vaandel staan.

Tango

 

In Buenos Aires vind je op het ene moment een melting pot aan culturen, op het andere moment loop je een kroegje binnen om geconfronteerd te worden met een typisch Argentijnse scène: twee oudere, prachtige mensen die tegen elkaar aangeklemd, vol passie, de tango dansen.

Natuur

 

Argentinië is voor mensen met warm bloed en avontuurlijke genen. Argentinië is een land van tegenstellingen, de meeste Argentijnen leven in de steden zoals Buenos Aires, Cordoba, Rosario en Mendoza, ook leeft er een vrij kleine groep op de pampas, de uitgestrekte vlakten van Argentinië.

Folklore

 

Argentijnen zijn een volk om van te houden, ze zijn vurig, eigenwijs en trots, ze staan bekend om de beroemde asado (barbecue), dit bestaat uit vlees en vrienden, waar familie en vrienden een maaltijd veranderen in een hele dag durend sociaal evenement.

Voetballegendes

 

In een ongelooflijke WK-finale ontketende de 35-jarige Lionel Messi eindelijk zichzelf. Hij maakte Argentinië in de stijl van Diego Maradona wereldkampioen en huilde tranen die hij en zijn voetbalgekke landgenoten nooit, nooit meer zullen vergeten.

Bron: Vokskrant.nl